Известие

Collapse
No announcement yet.

Изключени лампички за ABS, ръчна спирачка и ASR

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изключени лампички за ABS, ръчна спирачка и ASR

Здравейте,

Забелязах, че когато дам на контакт, целият ред от 3 лампички съответно за ABS, ASR И ръчната спирачка изобщо не светкат.
    Смятам, че някой нарочно ги е изключил. Имате ли идея от къде се спират и как да диагностицирам проблема?

Поздрави!

Първоначално публикувано от elendrill Покажи съобщение
    Здравейте,

Забелязах, че когато дам на контакт, целият ред от 3 лампички съответно за ABS, ASR И ръчната спирачка изобщо не светкат.
    Смятам, че някой нарочно ги е изключил. Имате ли идея от къде се спират и как да диагностицирам проблема?

Поздрави!
    Диагностика и проверка на самите крушки дали са там

Comment

Като говорим за ASR-a, дапитам и аз.
      И при мен не светва при контакт, нямам и копче за изключване на ASR-a до скоростния лост. Колата е 156 SW 1.9 115, 07/2003(по рама), фейслифт, Progression.
      Понеже гумите са ми джапанки и яко върти като дам газ, което ме кара да се замислям дали въобще имам ASR. Имам и стило(същия мотор) и при него като почне да върти и лампата на таблото свети и се усеща как намалява оборотите.

До колкото знам всички след 2002(върешния фейс) имат ASR,
      Аз като нямам копче, това какво значи - нямам екстрата да си изключвам ASR-a или въобще нямам ASR?
      В UK форума четох тема, в която казваха че при 156-цата ASR-a се включва по-"незабелязано" и не се усеща толкова много, както е на Стилото, ама като хем не свети лампа, хем върта гуми на прекъсвач, почвам да се чуда дали въобще имам.
      '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
      EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

Щом нямаш копче, следва да липсва аср-а. Според мен няма никакъв шанс да сложат аср пък да не сложат копче. Есп-то или вдц-то както искайте го наричайте по- може да е без копче за спиране както е при алфите ама системата за пробуксуване(аср) пречи в някои случаи и следва да може да се спира винаги.
        94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
        03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

Не е баш така - на жената А-класата има ASR, но няма копче за изключване.

Comment

Мерцедеса има копче, за изключване на ESP. И тогава се спира и ASR. При Алфа 147, VDC е винаги включено. За това слагат копче за ASR, да го спираш когато си с вериги. Или искаш, да покараш по-агресивно. Защото при спрян ASR, системата VDC минава в друг режим.

Comment

Първоначално публикувано от che_ Покажи съобщение
              Не е баш така - на жената А-класата има ASR, но няма копче за изключване.
              Колега, тук е форум за Алфа, а в този раздел всички, които имат ASR, имат и копче

Comment

Дадох за пример а класата(щото някои казват че не е мерцедес), защото логиката н а колегата беше че няма как да има аср без да може да се изключва - и да вметна че и копче за есп няма.
                Иначе да си знам че нямам аср....а така се надявах да имам.

Comment

Винаги едното може да се спре, с копче или от менюто на компютъра. Дали ESP, дали ASR.

---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:30 ----------

Виж тук, какви са стандартните нива за модела
                  http://www.automoto.it/catalogo/alfa...6/156--1997-06

---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 16:33 ----------

Ако не бъркам година, пише че имаш VDC. Сигурен ли си, за нивото Progression?

P.P Това е линка за SW
                  http://www.automoto.it/catalogo/alfa...wagon--2000-06

Comment

В eper-a по номера на рамата ми излиза че е progression
                    Рамата е ZAR032000*01340034.

Comment

Виж линка, дето дадох. Според месеца и година, излиза че имаш VDC. Значи имаш и ASR.

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

Погледни да е бъркаш месеца и година.

Comment

Моята е 07/2003, пълният фейслифт. В линка пише че vdc-то не е стандартно. Гледам че стандартно съм с касетофон и железни 15ки, та ако са дали пари за cd и алуминиеви 16-ки, но не сложили vdc, значи някой много умен я е купил....
                        Между другото, да в ауто италия могат да ми кажат какво има и какво не по номера на рамата?(че са ми на 100м от офиса)

Comment

http://www.automoto.it/catalogo/alfa...ogression/6583
                          Аз гледах това. 07/2003 година.

Comment

Първоначално публикувано от che_ Покажи съобщение
                            Моята е 07/2003, пълният фейслифт. В линка пише че vdc-то не е стандартно. Гледам че стандартно съм с касетофон и железни 15ки, та ако са дали пари за cd и алуминиеви 16-ки, но не сложили vdc, значи някой много умен я е купил....
                            Между другото, да в ауто италия могат да ми кажат какво има и какво не по номера на рамата?(че са ми на 100м от офиса)
                            И аз бих избрал сд и алуминиеви джанти пред система, дето я ми потрябвала за 3 секунди в годината, я не.

Comment

Махни бушона на абс-а и виж какви лампи ще светнат по таблото и ще разбереш има ли аср няма ли.
                              94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
                              03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

Working...
                              X